dimarts, 5 de maig de 2009

Un pas endavant a palmarola.cat!Ja teniu la pàgina web dels Palmarola. Dels Palmarola i Palmerola d'aquí i d'arreu del món. Un lloc on hem desenvolupat tot el coneixement actual del nostre fil conductor i al que us convido de participar-hi. La pàgina també és vostra i depèn de les vostres aportacions. És el lloc de trobada de tota una sèrie d'informacions o curiositats fins ara escampades que en el cas de l'origen del cognom potser us poden donar una visió diferent de la que teníeu.

Potser pensareu que és una forma com qualsevol altra de destinar-hi o de perdre el temps. O potser ho titllareu de ximpleria. També ho penso de la mateixa forma que crec que conèixer qui eren els meus avantpassats no ens modificarà la vida. Està clar que són coses que no les pots canviar i si venim d'aquí o d'enllà és un fet immutable, ni millor ni pitjor.

Però la curiositat tots la tenim i en algun moment ens hem fet preguntes relatives al cognom. Això ho accentua el que sigui un cognom poc estès. No és el mateix que dir-se Garcia, amb tots els respectes. Segur que amb els Garcia es podria fer un web inacabable però els Palmarola de tot el món, de primer o segon cognom, estan al voltant de les 125 persones i aquest fet fa el web més atractiu i possible, alhora. La coneixença de que hi ha una illa amb el nostre cognom – també els Garcia en tenen – és un fet que a la vegada que ens resulta xocant, ens fa sentir més identificats i per aquest motiu hi apareixen tota una sèrie de coses que porten de nom el nostre cognom.

Pot dependre del que coneixem d'algú que porti un cognom determinat l'empatia per aquest cognom però en el cas de la família és un fet generacional i inevitable. El portem escrit i és el nostre.

Han estat uns quants anys de recerca. El 2004 abandonàvem el web que teníem per iniciar el projecte que ara ha culminat. Aquella pàgina es basava en la informació de les notícies que movien la família. Ara això ho tenim al blog i el web té una orientació de informacions més estables.

També volia comentar que està a disposició de qui ho vulgui el Fons documental digital de la família.

Finalment, el nostre agraïment a tots els que hi han contribuït però en especial a la Mercè, germana, que n'és l'autora dels botonets gràfics del menú i hi ha passat força hores en la verificació dels textos escrits. 


D'ara en endavant entrant per palmarola.cat (tal qual) podreu dirigir-vos a la informació del cognom, a la informació del Cronovies i al blog Impressions. Molt fàcil, oi?

1 comentari:

Josep Maria P.C. ha dit...

Com ningú s' atreveix a fer-ho, encara que tots ho estem pensant, felicitaré a l' Antoni per tota la feina feta en el tema de la recerca dels nostres avantpassats. A mi, ja li he dit més d'un cop, la pàgina m'agrada molt, doncs està molt ben feta i amb molt de gust i s'hi troben coses molt interessants. Havent conegut els Palmarola més famosos de les diferents èpoques, fins on arriba la recerca(religioses, músics, artistes, diplomàtics, industrials,fins i tot cavalls...)
ara ens toca a nosaltres posar de la nostra part per aconseguir fer més gran el llistat de Palmarola il.lustres. Jo a casa estic alimentant una intèrpret de música i un esportista. Ja veurem...