dimecres, 11 de març de 2009

Les abraçades

Sou dels que us acomiadeu amb una abraçada? O potser, amb una forta abraçada? O potser aquesta salutació només la feu servir a la feina amb els vostres contactes de la Vila de l’ós i l’arboç? En rebeu moltes? No entraré amb l’aspecte terapèutic de l’abraçada però l’altra dia sentia a la ràdio que n’havien quantificat 7 tipus i és això el que em va semblar curiós. Quan m’envien una abraçada de quin tipus serà?

Com no quedava clar escoltant el podcast de l’Ofici de viure, els vaig escriure i m’han contestat això

Moltes gràcies, Antoni Maria Claret, per escoltar el programa tan atentament, probablement van dir 7 tipus d'abraçades, però en volien dir 5. Un lapsus linguae.
Te les escric per si les vols tenir:
· ABRAÇADA D'ÓS. El que abraça es corba lleument sobre la persona més baixa, embolicant-la amb els braços. Transmet el missatge: Et dono suport; pots comptar amb mi.
· ABRAÇADA DE GALTES. Quan pressionem la galta contra la del company. Es dóna entre familiars molt propers o entre la parella i denota una profunda intimitat.
· ABRAÇADA AMB FORMA DE «A». Es fa de peu, cara a cara, amb els braços al voltant de les espatlles de l'altre. És una abraçada clàssica, molt apropiada per a les relacions formals.
· ABRAÇADA DE COSTAT. Molt comuna mentre dues persones caminen juntes. Poden estar agafades per la cintura o per les espatlles. Transmet complicitat i solidaritat.
· ABRAÇADA D'ESQUENA. El que abraça s'aproxima a l'altre des del darrere i envolta la seva cintura amb els braços. Transmet alegria i suport.


Ara doncs, ja estem en condicions d’interpretar. De bon segur seguirem rebent una abraçada indefinida però ara, amb coneixement de causa, ens agradaria no quedar-nos amb el dubte.

S’hauria d’especificar, no us ho sembla?

El tema es complica quan ens diuen que aquestes són abraçades sense relaxació del cos, superficials, on passa l'aire, elèctriques, com de toc-toc, toc-toc i que n’existeixen d’altres amb presència, amb relaxació del cos, en silenci, respirant, de entrega, de veritat compartint. Són les abraçades tàntriques. Però, aneu en compte! I aquelles que sembla que et van a clavar el ganivet a l’esquena mentre te la fan? A mi deixeu-m’ho ben clar o sinó acomiadeu-vos amb unes simples salutacions o un brindis a la salut.

Una abraçada tàntrica,